dinsdag 27 maart 2012

programma

Mozaïekmuur: De huidige betonnen constructie op de speelplaats (de muur bij de villa) wordt een Gaudi-muur waaraan alle leerlingen van de school hun steentje bijdragen.
Het wordt een verhalend, blijvend geheel van de leerlingen.

Nieuw logo: voorstelling op de cultuurdag.

Wildbreien: De vele bomen op het schooldomein krijgen kleurrijke gebreide of gehaakte jasjes.

Hinkelspelen: Er wordt werk gemaakt van het ontwerpen en vernieuwen van de speelplaatsspelen om de leerlingen van de lagere school nogmaals in het bewegingsspel te activeren.

Cultuurdaglied: basis van het lied: Hoe schoon de morgendauw, G.G., gelegenheidscompositie van David Anne.

Boomstam: Een waterbak wordt uit een boomstam gegutst om geschonken te worden aan de kleuterschool.

Kalligrafie: Een uitspraak over schoonheid kalligrafisch op het koetshuis geschilderd.
Project deuren: Deuren in de verf zetten, als symbolen naar de toekomst.

Schilderen logo: de voorbije maanden is door leerlingen en Pr-groep gewerkt aan een nieuw schoollogo. Het oude logo wordt als beeld van de school geschilderd op de buitentegels bij de fietsstalling van de middelbare school.

Buitenvlechtwerk: een artistiek architecturaal weefwerk met wilgentakken op de speelplaats

Vormtekening: Met leemverf in de bovenbouwgang

Deuren: Project waarbij sommige leerlingen van de 12e klas aan de slag gaan met 'innerlijke schoonheid'. In deze workshop, onder leiding van een Cubaanse kunstenaar, wordt een eigen visie op schoonheid gevisualiseerd en zichtbaar gemaakt op een van de binnendeuren van de middelbare school. De deur is een beeld van 'innerlijke schoonheid' als symbolen in het interieur voor de toekomst.

Tijdens de vakuren in de verschillende scholen wordt deze dag voorbereid. We beginnen natuurlijk op tijd te breien... Zowel bij de beeldvorming als tijdens de uitvoering van de werkzaamheden worden de talenten van de kinderen ten volle aangesproken.
In de verschillende workshops worden sociale/culturele vaardigheden gestimuleerd in het vak- en klasoverschrijdend gegeven. Door de verscheidenheid van het aanbod, en door het doorschuifsysteem tijdens de dag, worden de leerlingen in hun verscheidenheid en vermogen aangesproken.
De kleinere kinderen van de school zullen als workshop ook een hapje bereiden om de hele school op deze cultuurdag te verwennen.
Op het einde van de dag wordt er in de vorm van een schoolfeest teruggekeken op de voorbije workshops en worden de behaalde resultaten als geschenken overhandigd. Het cultuurdag-lied wordt gezongen met beide schoolgroepen.
De ouders worden uitgenodigd om op dit schenkmoment aanwezig te zijn, gevolgd door een wandeling op het domein om alle resultaten van de cultuurdag te bekijken.

Geen opmerkingen: